ArvioitaAnna

Alla on linkkejä Sammakkoprinsessan saamiin arvoihin. Kiitos kaikille, jotka ovat kirjasta arvion kirjoittaneet!


Sammakkoprinsessa on kevyt, viihdyttävä ja vaaleanpunainen kaikella rakkaudella. Se on täydellistä chick litiä nuorille aikuisille, ja mukana oleva pieni fantasiaelementti tuo mielenkiintoista lisätwistiä tarinankerrontaan. Ofelian teinihormonien kiihdyttämä suutelunhimon kuvailu on hillitöntä, ja kirjaa lukiessa huomaa hihittelevänsä ääneen kaikkein herkullisimmille kohtauksille. Kirja on vedetty juuri täydellisesti överiksi, jolloin kaikki, mitä siinä tapahtuu, on uskottavaa. Sammakkoprinsessa on myös kirjoitettu taitavasti, kieli on hyvää ja luvut sopivan mittaisia. Kirja suorastaan kutsuu ahmimiseen…

IBBY Finland (julkaistu Virikkeitä-lehden numerossa 02/2015)

Kirja oli kerrassaan hurmaava, kielellisesti vetovoimainen ja älyllinenkin. —-
Kaappirojalistina olin innoissani erilaisista valtataisteluista ja keijusuvun taistelevista haaroista, samoin kuin klaanin intialaisista lordeista, Ramanista ja Jaista, jotka lähetetään opettamaan tulevaa kruununprinsessaa keijukulttuurin saloihin. —
Teos ei tuntunut erityisen suomalaiselta, vaikka suomalaisia paikannimiä ja sukunimiä viljelläänkin ”ihmisten puolella”. Keijujen maailma ei ainakaan ole suomalainen, vaan puhuttelee universaalilla outoudellaan. Välillä Ofelia puhuu suomalaisen yhteiskunnan karseimmista nykyilmiöistä kuten lastensuojelulla uhkaamisesta, mikä toimii kiinnostavalta vastakohdalta fantasiamaailmalle. Voisin kuvitella, että teos menestyisi hyvin maailmalla, sillä Hallava on taitava sekoittamaan kulttuurisia koodeja ja tavoittamaan teinien yleismaailmallisen kielen.

Anun ihmeelliset matkat

…satumainen keijumaailma teki kirjasta kahta ihanamman! —-
Herttainen ja hattarainen aloitus kirjasarjalle… —
Saatan olla yli kaksi kertaa vanhempi kuin kirjan kohderyhmä, mutta tämä oli silti ihan mukavaa luettavaa.

Kirja ja kuppi kuumaa

Teinisadussa on hilpeyttä ja realistista nuoruuden tuntua. —
Kirjailija tuntee nuorten maailman, niinpä puhelinkaan ei ole vain puhelin, vaan jotain paljon himottavampaa. —
Kevyessä kirjassa ilahduttaa sujuvasti kehräävä kieli.

Lapsen maailma

Fantasiakirjan piirteistä huolimatta Hallava on ihmeellisellä tavalla kirjoittanut tarinasta realistisen ja keijuista normaalin osan arkipäiväämme.

Viita-akatemian sanataidekoulu arvioi kuusi nuortenkirjaa Aamulehdessä 22.3.2015 (maksullinen juttu).

Kokonaisuutena tämä on ihastuttava hyvänmielen tarina. Vaikka en olekaan kirjan kohderyhmää, jään odottamaan innolla seuraavia osia, ja hetkiä jolloin voin upota tämän nuoren naisen maailmaan. Ihastuin tarinaan yksinkertaisesti siitä syystä, että se sai minut hyvälle tuulelle ja hymyilemään. Ihana hattarahetki aikuisellekin naiselle.

Olen lukenut ja luen edelleen -blogi

Goodreads-sivustolta:

Sammakkoprinsessan lukeminen on nautinnollista kuin ahmisi vaahtokarkkia. Seuraavaa osaa ei malttaisi odottaa.


Ihanasti kaiken ylivetävä hömppäkirja, jossa haaveillaan erilaisista suun kautta nautittavista ranskalaisista ja samalla eletään täysin uskottavaa fantasiatarua.


Yhdistää virkistävästi chick litin ja fantasian.

Goodreads: Sammakkoprinsessa

Täytyy sanoa, että Anna Hallavan esikoisteos on ehdottomasti yksi parhaista nuortenkirjoista mitä olen vähään aikaan lukenut. Minä olen vähän tällainen höpsö, johon vetoavat hauskat ja romanttiset kirjat, ja kumpaakin Sammakkoprinsessa tarjoili ihanalla tavalla. Myös se, miten kirja yhdistää nuorten chick litiä ja fantasiaa, on aivan hurmaavaa.

Lukutokan Kulttuuriblogi

Selailin kirjaa ja aloin lukea hieman alkua… ja sitten jäinkin kirjaan kiinni. Kirja ei ole sellainen, jota aivan tavallisesti luen, mutta se oli kaikin puolin hieman erikoinen ja tykästyin lukiessani juuri kirjan erikoisuuteen.

Mari A:n Kirjablogi

Vaikken ole kirjan kohdeyleisöä huomasin Hallavan tekstin vetävän sen verran hyvin, että viihdyin mainiosti Ofelian parissa. Ofelia on kelpo tyttökirjahahmo: punainen tukka ja kipakka luonne ovat suorastaan arkkityyppisiä ja keijaiskoulutukseen joutuva uhmakas teini-ikäinen kohtaa monenlaisia kasvun paikkoja.

Lumiomena

Lue Finland-sivustolla on saksankielinen esittely/arvio Sammakkoprinsessasta (Plötzlich Elfenprinzessin).