Kysy!Anna

Haluatko kysyä jotain Sammakkoprinsessasta, sen maailmasta tai henkilöistä? Lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella, ja saatat pian löytää vastauksen kysymykseesi näiltä sivuilta!

Mistä sait idean Sammakkoprinsessaan?

Sammakkoprinsessan idea lähti itse asiassa lelusta, jonka näin joskus Tiimarissa. Kyseessä oli pieni keijutyttö, joka istui lumpeenlehdellä. Jostain syystä tämä halpa lelu sai aikaan inspiraation keijutarinasta. Alun perin tarinassa oli luonnonsuojeluidea, mutta se jäi melko pian ryhdyttyäni työstämään juonta.

Tuleeko Ofelian tarinalle vielä jatkoa Operaatio Huulitulen jälkeen?

Näillä näkymin ei tule, mutta koskaan ei voi sanoa ei koskaan. 🙂 Minulta ilmestyy kuitenkin uusi nuortenkirja 15-vuotiaasta Valpurista loppukesästä 2017. Kirja on samaa genreä kuin Sammakkoprinsessa, eli humoristista arkifantasiaa.

Haluaisin kirjailijaksi. Mitä minun kannattaisi tehdä?

Kirjoittaminen vaatii harjoitusta samalla lailla kuin mikä tahansa luova toiminta, kuten vaikkapa tanssiminen tai soittaminen.
Lue siis paljon, varsinkin kirjoja joista pidät, ja tutki lukemaasi. Tarkkaile miten henkilöhahmot on luotu ja miten juoni on rakennettu. Miksi pidät juuri kyseisestä kirjasta, mitkä asiat tarinassa tekevät siitä mielestäsi hyvän? Tee muistiinpanoja oman tarinasi rakenteesta ja henkilöhahmoista. Etsi kirjoitusoppaita kirjastosta/divareista ja pyydä palautetta ihmisiltä, jotka tietävät jotain kirjoista ja kirjoittamisesta (toki voit pyytää palautetta myös äidiltäsi, mutta hän todennäköisesti kehuu tekeleesi maasta taivaisiin, olipa se millainen tahansa;-).

Löydä myös oma tyylisi. Älä pakota itseäsi kirjoittamaan tekstejä, jotka ovat trendikkäitä vaan kirjoita siitä, mistä pidät ja mikä tuntuu itsellesi luontevimmalta.

Lähetä kysymys!
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
(required=pakollinen, submit=lähetä)